

VOD & PDF
W tym pakiecie znajduję się zarówno dostęp do nagrań w formie VOD (wideo na żądanie) oraz plik PDF do pobrania.
Wideo instrukcje
Zobaczysz krok po kroku jak zabrać się za kiszenie i fermentacje. Z 40 krótkich nagrań dowiesz się wszystkiego co niezbędne aby zacząć przygodę z fermentacją.
Otrzymujesz także poradnik w formacie PDF (patrz opis obok)

Wybierając tę opcję otrzymasz mój poradnik w formie ebooka – jako plik PDF do pobrania
Teoria Fermentu
Znajdziesz tu najważniejsze informacje o kiszeniu i fermentacji. Dowiesz się dlaczego warto się zainteresować fermentowaną żywnością.
Przepisy
Dowiesz się jak się zabrać fermentację warzyw, owoców, nasion i mleka. Przepisy, które tu znajdziesz zostały maksymalnie uproszczone, tak aby nie mieć żadnej wymówki, że to za trudne. Wszystkie przepisy zostały wielokrotnie sprawdzone i przetestowane.
Porady i Wskazówki
Wiedza ta pozwoli Ci zaoszczędzić sporo czasu i przekonasz się, że fermentacja jest naprawdę prosta.

Co znajdziesz w moim poradniku?
Dowiesz się jak zrobić:
- chleb na zakwasie
- kimchi
- kombuche
- kiszoną kapustę
- jogurt i kefir
- ocet (nie tylko jabłkowy)
- naturalny „antybiotyk”
- zakwas buraczany
- kiszone ogórki
- i wiele innych
Dowiesz się także:
- dlaczego warto kisić i fermentować
- jakich składników i przypraw używać
- czego unikać
- jak zacząć aby się nie zniechęcić
- jak ukisić niemal wszystko