VOD & PDF

W tym pakiecie znajduję się zarówno dostęp do nagrań w formie VOD (wideo na żądanie) oraz plik PDF do pobrania.

Wideo instrukcje

Zobaczysz krok po kroku jak zabrać się za kiszenie i fermentacje. Z 40 krótkich nagrań dowiesz się wszystkiego co niezbędne aby zacząć przygodę z fermentacją.

PDF

Otrzymujesz także poradnik w formacie PDF (patrz opis obok)

PDF

Wybierając tę opcję otrzymasz mój poradnik w formie ebooka – jako plik PDF do pobrania

Teoria Fermentu

Znajdziesz tu najważniejsze informacje o kiszeniu i fermentacji. Dowiesz się dlaczego warto się zainteresować fermentowaną żywnością.

Przepisy

Dowiesz się jak się zabrać fermentację warzyw, owoców, nasion i mleka. Przepisy, które tu znajdziesz zostały maksymalnie uproszczone, tak aby nie mieć żadnej wymówki, że to za trudne. Wszystkie przepisy zostały wielokrotnie sprawdzone i przetestowane.

Porady i Wskazówki

Wiedza ta pozwoli Ci zaoszczędzić sporo czasu i przekonasz się, że fermentacja jest naprawdę prosta.

Co znajdziesz w moim poradniku?

Dowiesz się jak zrobić:

  • chleb na zakwasie
  • kimchi
  • kombuche
  • kiszoną kapustę
  • jogurt i kefir
  • ocet (nie tylko jabłkowy)
  • naturalny „antybiotyk”
  • zakwas buraczany
  • kiszone ogórki
  • i wiele innych

Dowiesz się także:

  • dlaczego warto kisić i fermentować
  • jakich składników i przypraw używać
  • czego unikać
  • jak zacząć aby się nie zniechęcić
  • jak ukisić niemal wszystko